De komende weken staat er weer heel wat te gebeuren in de academie voor beeldende kunst.

Laureaten stellen tentoon in Le Paige
Naar jaarlijkse gewoonte tonen de laureaten van onze Stedelijke Academie hun kunsten in Kasteel Le Paige.
 
Voor het eerst verlaat hun werk de beschermende muren van de academie waarbinnen ze met gelijkgezinden en onder professionele begeleiding zich jarenlang konden onderleggen in schilderen, beeldhouwen of tekenen; waar ze zich leerden uitdrukken in grafiek of keramiek; waar ze zich waagden aan video - en animatiekunst. Het was een persoonlijke en intense zoektocht waarvan ze de resultaten graag met u willen delen.
 
Tentoonstelling: van zaterdag 16 juni tot en met zondag 24 juni
Openingsuren: woensdag tot en met zondag van 14 tot 17 uur
kasteel Le Paige, Nederij 135, Herentals
Toegang: gratis
 
LOST AND FOUND
Nieuwe tentoonstelling in de Vitrine
 
De stedelijke academie voor beeldende kunst doet een aardige duit in het zakje om Herentals als kunststad me op de kaart te zetten. Zo is de Vitrine ondertussen een vaste waarde binnen de werking van de stedelijke Academie voor Beeldende Kunst.  Het geeft de leerlingen de kans om eigen werk te tonen aan een ruimer publiek. Momenteel loopt er Lost and Found, een grafiektentoonstelling van Corinne Paciorkowski.
Wat gebeurt er wanneer de familiestamboom wordt opgemaakt ?  Verhalen over de Holocaust komen naar boven en families worden (terug)gevonden.  De Joodse kunstenares vertaalde haar zoektocht in een persoonlijke en pakkende tentoonstelling.
 
U kunt de expo bezoeken van 9 juni tot en met 26 september tijdens de openingsuren van de academie. Tijdens de schoolvakanties is de Vitrine enkel langs buiten te bezichtigen.
 
OPEN DAGEN
U kunt u de sfeer komen opsnuiven op de jaarlijkse opendeurdag. Elke afdeling stelt het werk tentoon wat afgelopen jaar werd gemaakt en de leerkrachten staan voor u klaar om een woordje uitleg te geven. Kom langs en ondek de kunstenaar in u
 
Opendeurdag: zaterdag 16 en zondag 17 juni en op zaterdag 1 en zondag 2 september
                       van 11u tot 18uur.
 
 
Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, Markgravenstraat 77
Info: 014/23 51 55 of academie.beeldende.kunst@herentals.be